Mamy dosyć spore zaległości w temacie aktualności i ale od teraz postaramy się już systematycznie zamieszczać artykuły, z nowinkami co u nas słychać. Na początek zamieszczamy zdjęcia z koncertu 1% podatku dla piekarskich organizacji pożytku publicznego,

który dzięki hojności naszych sponsorów udało się nam zorganizować  w lutym bieżącego roku ( jego koszt to 1130 złotych). Honorowym patronatem naszą imprezę objął Pan Stanisław Korfanty Prezydent Miasta Piekary Śląskie. Razem z nami zaprezentowali się podopieczni Warsztatów Terapii Zajęciowej. Muzycznie umilili nam czas M - d- M oraz Osada Vida - bardzo im dziękujemy za pomoc w naszym koncercie. Ogromne podziękowania także dla naszego byłego wychowanka Dawida Domina, który przygotowywał smaczne potrawy. Następnie dziękujemy naszej wychowance Bożence oraz naszemu maleńkiemu mieszkańcowi Piekar Śląskich Rafałkowi Szołtysikowi za ukazanie nam swoich talentów. Mamy nadzieję wręczając nasze wizytówki i przygotowany przez nas kalendarz, zachęciliśmy mieszkańców naszego miasta do przekazania nam 1% swojego podatku. Bardzo miłym momentem koncertu, było otrzymanie bonu od Intermarche na kwotę 3500 złotych, za który jesteśmy bardzo wdzięczni.