Jak wielką siłę ma internet. Niespełna po tygodniu funkcjonowania naszej strony, otrzymaliśmy szalenie interesująca propozycję uczestnictwa w 4-dniowym programie organizowanym przez węgierską Akademię Doświadczeń. Całość kosztów, wraz z kosztami transportu pokrywana jest przez tę organizację i Międzynarodowy Fundusz Wyszehradzki.

Te 4 dni, to coś na kształt "szkoły przetrwania", w której ma wziąć udział 20 młodych osób w wieku od 12 do 18 lat z Węgier, Czech, Słowacji i Polski. Z tej dwudziestki 10 osób to podopieczni domów dziecka, pozostała dziesiątka, to młodzież wychowująca się w rodzinach. Bardzo kusząca propozycja.

My mamy dwoje kandydatów, chłopaka i dziewczynę, którzy i zasługują na ten wyjazd, i sprostaliby wymaganiom. Brakuje tylko jednego - specjalistycznego wyposażenia dla tej dwójki. To wyposażenie, to kompletny ubiór outdoorowy oraz dodatkowo karimata i śpiwór. Szacowany koszt wyposażenia naszej dwójki, to kwota w granicach 3000,00 do 4000,00 złotych. Może znalazłby się ktoś, kto mógłby pomóc nam w wysłaniu tej dwójki na Węgry. Wierzymy, że może się nam to udać. Jeśli jesteś w stanie wesprzeć nas finansowo, to skontaktuj się z nami. Wszystkie dane adresowe znajdziecie w dziale KONTAKT.